Växjömoderaterna söker en ny politisk sekreterare

Vill du vara med och ta Växjömoderaterna till nya nivåer och bidra till valseger 2026? Sök då jobbet som politisk sekreterare hos oss. Du kommer arbeta i direkt kontakt med Växjömoderaternas ledande företrädare och kommer ha stor möjlighet att påverka utvecklingen. Du kommer att ha varierande arbetsuppgifter bland annat kopplat till politikutveckling, omvärldsbevakning och paketering av budskap. Vi ser att du behöver vara lyhörd och kunna hantera många olika saker samtidigt.  Förmåga till strategiskt tänkande är en förutsättning men framför allt har du ett eget driv i ditt arbete och vill vara med och påverka. Du som söker måste klara av en arbetssituation som tidvis är intensiv och krävande och där lagspel och samarbetsförmåga är nödvändig. Du behöver även kunna arbeta självständigt. Självklart kan du uttrycka dig väl i tal och skrift samt vara initiativtagare till politiska utspel och idéer.

Exempel på arbetsuppgifter

  • Kommunikation och paketering
  • Producera innehåll till sociala medier
  • Administrativa arbetsuppgifter
  • Skriva debattartiklar, pressmeddelanden och andra politiska texter
  • Stötta ledande företrädare och gruppstyrelse i deras arbete
  • Boka och samordna olika aktiviteter

Arbetstiden är i huvudsak kontorstider, men både helg- och kvällsjobb förekommer. Tjänstens omfattning är heltid med viss flexibilitet för hemarbete. Du kommer till största del arbeta från Växjö kommunhus. Körkort är ett krav.

Vi förutsätter att du delar Moderaternas värderingar. Tidigare erfarenheter från arbete i en politisk organisation kan vara meriterande men inte nödvändig. Relevant akademisk utbildning är meriterande.

Arbetsuppgifterna innehåller mycket kommunikation och vi använder arbetsredskapet Canva. Det är meriterande om du har god kunskap i programmet. Det förekommer också mycket producerande och sammanställande av olika texter som exempelvis debattartiklar, motioner, skrivelser, pressmeddelanden och interpellationer. Mycket god skrivförmåga är ett krav.

En anställning som politisk sekreterare regleras i kommunallagen och har särskilda bestämmelser. Lönen regleras enligt riktlinjer för politiska sekreterare för Växjö kommun. Tillträde 2024-08-12.   

Du skickar din ansökan till anton.olsson@moderaterna.se senast 2024-05-22. Urval sker löpande.

Ansökan ska innehålla CV och personligt brev.