MUF Kronoberg

Moderata Ungdomsförbundet Kronoberg är Kronobergs gladaste och mest relevanta ungdomsförbund. Vill du vara med och påverka, gå med du också!

Vi vill sänka trösklarna så att fler unga har lättare att ta sig in på arbetsmarknaden genom att bland annat ta bort arbetsgivaravgiften för unga och låta de första 500 000 kronorna man tjänar vara skattefria.

Vi vill även att studie- och yrkesvägledning stärks på skolorna så att fler unga känner sig stärkta i sina val och att alla elver ska få kontakt med arbetsmarknaden redan i skolan genom bland annat mer praktik och fler möjligheter till entreprenörsskap.

Vi anser även att det är viktigt att ett större fokus läggs på ungas psykiska ohälsa. Mår man inte bra orkar man inte fokusera på skolan. Därför behövs det fler kurratorer och vuxna i skolans korridorer!

Vill du vara med och träffa nya människor, diskutera, fika, gå på talarkvällar och ha allmänt kul? Eller vill du kanske vara med och stödja oss?

Då ska du bli medlem! Sms:a ”MUF medlem” till 72550 (kostnad 40 kr) eller hör av dig till Anton Olsson på 072-246 44 46 eller anton.olsson@moderaterna.se.