Nytt boendekoncept för fler bostäder och lägre hyror

– Studietiden ska präglas av kunskapstörst och framtidstro, inte huvudbry över att behöva leta bostad eller få ekonomin att gå ihop. Därför vill vi att framtida nybyggnation enligt förslaget sker på områden som skapar mervärden för de boende, Linnéuniversitetet, samt för en växande studentstad. Vi välkomnar även att konceptet prövas för andra målgrupper, säger Catharina Winberg (M) och Anna Tenje (M).

Idag lämnade Catharina Winberg (M) och Anna Tenje (M) in en skrivelse med ett särskilt uppdrag till kommunchefen om att tillskapa fler boenden för studenter och andra målgrupper. Inspiration för uppdraget är hämtat från ett boendekoncept för studenter i Linköping, där modellen Vallavåningen bygger på fördelarna med att bo i vanlig lägenhet och fördelarna från det traditionella korridorsboendet.

Växjö är en av de kommuner som bygger mest i Sverige, trots det överstiger efterfrågan utbudet av hyresrätter. Därför bör en ny modell för fler boenden till lägre hyror och för olika målgrupper prövas. Därigenom kan både Linnéuniversitets tillväxt och utveckling främjas, samtidigt som byggnation på andra områden kan möta andra målgrupper som eftersträvar lägre hyreskostnader och en boendeform för ökad gemenskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

17 + två =