MUF Sydoststämma i Växjö

Lördagen den 5 februari satte MUF Sydoststämma 2022 igång vilken genomförs på Elite Stadshotellet Växjö. Distriktsstämman är Moderata Ungdomsförbundet i Kronoberg, Blekinge och Kalmars högsta beslutande organ, där beslutas om politiska ståndpunkter, en ny distriktsstyrelse och MSU råd väljs.

Anna Tenje, kommunstyrelsens ordförande i Växjö Kommun hälsade välkommen till de olika MUF delegationer som är på plats från Kalmar, Blekinge och Kronoberg.

Anna, när du hälsade välkommen, vad var det viktigaste budskapet?
– I MUF bygger man sin ideologiska ryggrad som gör att man kan hålla huvudet högt resten av livet. I MUF finner man vännerna för livet och ser värdet av att bygga laget framför jaget.

När du tänker på din tid i MUF, ser du skillnaden med idag?
– I MUF viker man aldrig ner sig och ingen timme är för sen för att sluta jobba. I MUF lägger man grunden för valvinsten här och nu men även för många val framöver. Det var premisser som gällde 1991 när jag blev medlem och det är premisser som gäller än i dag. Jag 💙 MUF.

En glad och taggad Anton Olsson, distriktsordförande för MUF Kronoberg berättade om det som kommer upp under dagarna:

Anton, MUF Kronoberg är värd för Sydoststämman, vilka frågor är de viktigaste som ni kommer att lyfta fram?
– Det är fantastiskt roligt att vi kan smalas här i Växjö för att debattera politik och välja nya distriktsstyrelser. Vi kommer bland annat att debattera psykisk ohälsa bland unga, kontanternas roll i samhället och religiösa friskolor.

Hur taggade är ni inför valet 2022?
– Det är glädjande att vi kommer kunna ha vår stämmobankett och ta avstamp inför valrörelsen och allt hårt arbete som väntar. Vi kommer arbeta outtröttliga för valseger och det känns i luften på stämman att vi är mer taggade än någonsin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

18 + 16 =