Tidiga insatser i skolan är avgörande

Nyligen satte sig drygt 1 100 barn i Växjö kommun i skolbänken för första gången. Jag minns själv min första skoldag som om det vore igår och när jag var med vid min yngsta dotters upprop i första klass häromdagen kom känslan tillbaka. En känsla full av förväntningar och spänning.

Jag önskar att alla som satt sig i skolbänken de här dagarna känner sig fulla av förväntningar och nya möjligheter. Jag hoppas även att alla föräldrar och all personal i skolan känner samma sak.

Tidiga insatser är en tydlig prioritering som är avgörande för våra barns kunskapsutveckling och för att bibehålla deras engagemang och intresse. En förstärkt elevhälsa och fler kompetenser som till exempel speciallärare och specialpedagoger är nödvändiga för att varje barn ska kunna nå sin fulla potential. I Växjö kommun ska alla barn ha samma möjligheter. Därför är det mycket glädjande att drygt 30 personer nu påbörjar sin vidareutbildning till speciallärare eller specialpedagog efter en medveten politisk satsning. Kompetensutveckling är avgörande för framtidens skola.

Jag påbörjar nu min andra termin som utbildningsnämndens ordförande i Växjö. Det är ett otroligt roligt uppdrag men även ett tungt ansvar som vilar på mina axlar. Vi har många utmaningar att arbeta med men jag blir lika glad varenda gång jag är ute på besök i våra verksamheter. Ett stort tack till alla ni som gör ett enastående jobb med våra barn och ungdomar varje dag. Ni är guld värda och jag uppskattar verkligen att ni har valt Växjö kommun.

Pernilla Tornéus (M)
ordförande i utbildningsnämnden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

nitton − 3 =