En väg in mot utbildning och arbete

Växjölöftets Jobbvecka 2018 blev en stor succé. Därför planeras just nu en ny jobbvecka i februari 2019 med fokus på jobb, utbildning och förbättrad matchning på arbetsmarknaden. Växjölöftets Jobbvecka är en satsning som initierats av Växjölöftet, ett samarbete mellan Växjö kommun, Arbetsförmedlingen, Linnéuniversitet, Länsstyrelsen Kronoberg och det lokala näringslivet.

Växjölöftets Jobbvecka, som kommer att genomföras mellan den 4-8 februari 2019, syftar till att skapa mötesplatser för olika målgrupper med fokus på att få en ökad matchning på arbetsmarknaden i Kronobergs län.

– Vi kommer att starta jobbveckan med en invigning på ICON för att sedan fylla veckan med inspirerande föreläsningar och aktiviteter för både företagare och arbetssökande, säger Ola Landström, projektledare för Växjölöftets Jobbvecka 2019.

Under Jobbveckan ingår också den stora jobbmässan i Tipshallen, torsdag den 7 februari. Förra året ställde 108 företag ut och 4500 personer besökte mässan. Till nästa år räknar vi med fler utställare och fler besökare med redan från och med idag kan företag boka sin monterplats till den 7:e februari.

– Jobbmässan är den stora mötesplatsen och höjdpunkten under jobbveckan, säger Emma Andersson projektledare för Växjölöftets Jobbvecka 2019. Förra året slog jobbmässan alla rekord och enligt våra utvärderingar var det här konceptet mycket uppskattat. Vi bygger därför vidare på samma koncept med undantaget att vi satsar extra på ytterligare en föreläsningssal så att fler kan ta del av olika föreläsare under dagen. Intresset har varit stort bland våra tidigare utställare och många har redan förhandsbokat sin monter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

10 − sex =