Catharina Winberg på väg mot nya utmaningar

En av Moderaternas trotjänare lämnar nu politiken för att ta sig an nya utmaningar i livet. Efter tio år som heltidspolitiker meddelar nu Catharina Winberg att hon lämnar alla sina uppdrag i Växjö kommun.

– Jag har haft fantastiskt roliga och utvecklande år i politiken. Jag började som fritidspolitiker 2002 och har sedan 10 år haft förmånen att kunna syssla med politik på heltid. Nu känner jag en stark längtan att gå tillbaka till näringslivet där jag har mitt ursprung och tiden var mogen nu när förberedelserna inför en ny valrörelse börjar, kommenterar Catharina sitt besked.

– Det är inte ett enkelt beslut att lämna sina vänner och arbetskollegor, men jag känner att tiden är mogen för nya utmaningar, avslutar Catharina.

Catharina Winberg är en vän och kollega som har bidragit till att stärka Växjömoderaterna genom sitt engagemang, bland annat genom olika uppdrag i partiföreningen. Hon har varit en del av den politiska kommunledningen i över två mandatperioder. Hon har bland annat varit ordförande i omsorgsnämnden, suttit i kommunstyrelsen och dess arbetsutskott och har nu senast lett arbetet som styrelseordförande i moderbolaget Växjö kommunföretag AB. I samband med bolagsstämmorna i maj väljer hon att lämna sina uppdrag.

– Catharina har varit en stor tillgång för Moderaterna i Växjö och har verkligen varit en viktig del i det team som vi är. Vi har naturligtvis all respekt för hennes beslut, men hon kommer att lämna efter sig ett tomrum i partigruppen. Nu inleds arbetet med att hitta hennes efterträdare på de positioner hon lämnar, kommenterar Irene Bladh, valberedningens ordförande i Moderaterna Växjö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

20 − 2 =